V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)
Další články
Vegetariánská snídaně v Praze? Máme nové menu!
Věděli jste, že naše vegetariánské bistro Green Table nenabízí pouze skvělá obědová meníčka, ale i [...]
Gastronomický zážitek: Fusion menu se Sašou Pavlović
Green Table Lounge není jen místem, kde si můžete vychutnat vynikající evropskou kuchyni. Čas od [...]