V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)

Zobrazit celý článek

Další články

  • Napsali o nás: V Praze se objevilo zelené bistro. Menu má ryze vegetariánské a jeho součástí je hydroponická farma

    Jídla bez masa mohou být zábavná, pestrá a skutečně chutná. Dokazuje to šéfkuchařka Miluše Makó, [...]

  • Forbes - Krásné a bezmasé. V Praze vzniklo designové bistro a cowork v jednom

    Napsali o nás: Krásné a bezmasé. V Praze vzniklo designové bistro a cowork v jednom

    Oproti metropolím jako Berlín, Kodaň nebo Londýn má Praha vegetariánských restaurací opravdu málo. O to [...]