Published On: 11. 12. 2023

V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)

Zobrazit celý článek

Další články

  • podzimní menu v GreenTable
    Published On: 22. 11. 2024

    Nové hřejivé podzimní menu v GreenTable Lounge

    Podzim je tady a s ním i chuť na jídla, která nejen zasytí, ale také [...]

  • jan leština v green table lounge
    Published On: 30. 10. 2024

    Poznejte naše kuchaře: Jan Leština

    Jan Leština je talentovaný šéfkuchař restaurace Green Table Lounge, jehož vášeň pro gastronomii se formovala [...]