V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)
Další články
Kam na jídlo? GreenTable získal ocenění Gault&Millau!
Hledáte odpověď na otázku, kam na jídlo, kde si pochutnáte na originálních a chutných pokrmech? [...]
Bezmasé jídlo – jak se stravovat tak, aby mělo tělo vše, co potřebuje
Bezmasé stravování se stává stále populárnějším, a to nejen kvůli etickým nebo ekologickým důvodům, ale [...]