Published On: 11. 12. 2023

V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)

Zobrazit celý článek

Další články

  • Šéfkuchařka vegetariánského bistra Green Table s oceněním Gault&Millau
    Published On: 26. 2. 2025

    Kam na jídlo? GreenTable získal ocenění Gault&Millau!

    Hledáte odpověď na otázku, kam na jídlo, kde si pochutnáte na originálních a chutných pokrmech? [...]

  • podzimní menu v GreenTable
    Published On: 28. 1. 2025

    Bezmasé jídlo – jak se stravovat tak, aby mělo tělo vše, co potřebuje

    Bezmasé stravování se stává stále populárnějším, a to nejen kvůli etickým nebo ekologickým důvodům, ale [...]