Published On: 11. 12. 2023

V pražském Florentinu loni otevřela unikátní udržitelná restaurace. Na menu Green Table najdete vege a vegan pokrmy, používá bio suroviny nebo od farmářů. Bylinky a saláty se tu pěstují přímo na place pomocí hydroponie. I foodwaste se tu hodně řeší, nevyhazují prakticky nic. Kuchyni restaurace, za kterou stojí společnost Veolia, šéfuje sedmatřicetiletá Moravanka Miluše Makó. Ač sama občas maso jí, je nadšenou propagátorkou a inovátorkou kuchyně bez masa. „Veganské jídlo nemusí být nudné, jen se nesmíte bát koření. Do veganské svíčkové dám třikrát tolik koření než do svíčkové s masem. Dokořenit jídlo se dá i silným vývarem ze slupek,“ říká. (ECOISTA)

Zobrazit celý článek

Další články

  • jan leština v green table lounge
    Published On: 30. 10. 2024

    Poznejte naše kuchaře: Jan Leština

    Jan Leština je talentovaný šéfkuchař restaurace Green Table Lounge, jehož vášeň pro gastronomii se formovala [...]

  • Published On: 26. 10. 2024

    Poznejte naše kuchaře: Jiří Paur

    Jiří Paur, jeden z hlavních kuchařů Green Table Lounge, je opravdovým mistrem francouzské kuchyně. Své [...]